Download PDF

Finesse

Printer-friendly versionPDF version
Nieuws: 

Retail Award

Klasseslager Finesse nam maandag 26 november de Retail Award voor de betere slagerij mee naar huis.

De Retail Award wordt uitgereikt aan handelzaken die zich in hun vakgebied onderscheiden op het vlak van service, klantgerichtheid en vriendelijkheid.

Proficiat aan Sil, Sandy en hun team.

folder: 

Butcher Profile Panel

 • Butcher Profile

  Adres:
  Krijgsbaan 91, Temse
  Email:
  finesse@klasseslager.be
  Telefoon:
  03/771 52 42
  Fax:
  Openingsuren
  Ma:
  08:00-12:30 / 13:30-18:00
  Di:
  Gesloten
  Wo:
  08:00-12:30 / 13:30-18:00
  Do:
  Gesloten
  Vr:
  08:00-12:30 / 13:30-18:00
  Za:
  07:30-12:30 / 13:30-17:00
  Zo:
  Gesloten
  • Anno 2011.                                                                                                                                                     

   Slagerij ‘Finesse’ wordt overgenomen door twee zussen: Sil & Sandy Van Riet, beiden  afgestudeerd aan de slagerijschool ‘Ter Groene Poorte’ te Brugge.

   Het komt niet zo vaak voor dat twee zussen kiezen voor dezelfde ambacht en dan ook nog samen iets willen opbouwen. Nog uitzonderlijker is dat hun derde zus (bovendien tweelingzus van Sil) ook studeerde voor slager en meewerkt in de zaak!   Slagerij “Finesse” is  de enige slagerij in België met waar enkel dames werken! “Daar zijn we fier op!” ???

   “Samen zijn we een sterk team!” Onze samenwerking is gebaseerd op wederzijds vertrouwen;  samen willen we voor ‘KLASSE’ gaan.

   Overname:

   Als jonge starters was het belangrijk er niet alleen voor te staan,  maar ook dat de wieltjes van de slagerij bleven rollen. Hier was één oplossing voor, nl. dat Hillaire & Grace (vorige eigenaars) nog een tijdje bleven meedraaien in de zaak. Deze overgangsperiode  is super verlopen. Dank zij hen is het vertrouwen van de klant nog steeds aanwezig. Wij zijn Hillaire en Grace daarvoor nog steeds dankbaar.

   Ongeveer tegelijkertijd met de overname, vond er nog een belangrijke verandering plaats! Een aantal ex-clubslagers en ex-topklasseslagers (waaronder ook “Finesse”)  stemden hun ideeën en gedachten op elkaar af en verenigden zich,  zonder hun eigenheid te verliezen,  in een nieuwe groepering, klasse clubslagers. Het nieuwe logo en de daarbij horende eigentijdse zakelijke uitstraling, geven nu ook de buitenzijde onze zaak een “jonge” look!Binnen deze vereniging hopen we nog veel bij te leren en -ook al zijn we nog jong-  onze collega’s te overtuigen van onze ideeën.

   Waarom?

   Onze ouders hadden een charcuterie-kaas winkel in Bornem, “Den Dits” genoemd.

   Ik (Sandy) had het wel naar mijn zin;  helpen in de weekends vond ik leuk. Het was een logische stap dat ik ging studeren voor slager.

   Ik (Sil) was heel gefascineerd als zus Sandy thuis kwam met leuke verhalen over de praktijk. Twee jaar later heb ik ook besloten om richting Brugge te gaan om er ook te studeren voor slager.

   Toen we zestien waren,  zijn we beiden  gaan werken bij een slager waar we nog meer bijleerden. Stilaan kregen we beiden de ambitie om iets op eigen poten uit de grond te stampen.

   Sil:

   “Als jonge, ambitieuze slager experimenteer ik graag met verschillende ingrediënten. Als ik hapjes maak voor een klant, gebruik ik graag mijn creativiteit en laat ik mij volledig gaan. Ik probeer steeds iets nieuws te creëren. De schikking  van een buffet ziet er elke dag anders uit. Ik begin hieraan met mijn gevoel en breng dit tot een mooi resultaat.

   Door mijn jonge leeftijd mis ik soms wel wat zelfzekerheid maar de tevredenheid van de klant geeft me meer en meer zelfvertrouwen”.

   Onze specialiteit in de slagerij zijn onze salades. Ze worden één voor één in eigen atelier bereid, dagvers!

   Sandy:

   “Ik heb 8 jaar in de Rock & Roll gewerkt als lichttechnicus voor allerlei concerten, musicals, evenementen en festivals. Eens mama geworden van twee prachtige dochters was de combinatie werk/gezin moeilijk in deze sector. Dankzij mijn zus heb ik dan opnieuw de stap gezet in de slagerssector. Samen zullen wij ervoor gaan en het beste van onszelf geven”!

   Beste klant, alvast bedankt voor jullie vertrouwen in ons!

   Sil & Sandy

  • Retail Award

   Klasseslager Finesse nam maandag 26 november de Retail Award voor de betere slagerij mee naar huis.

   De Retail Award wordt uitgereikt aan handelzaken die zich in hun vakgebied onderscheiden op het vlak van service, klantgerichtheid en vriendelijkheid.

   Proficiat aan Sil, Sandy en hun team.